Vse bolj megleno

Ne vem, ali se mi slabša vid ali je res vse bolj megleno.
Vse bolj meglenoSte se že tudi vi vprašali kaj takega?

Težave pri pogledu na daleč oziroma nejasen vid, najpogosteje opazimo pri vožnji. Vedno težje preberemo avtomobilske tablice - pri tem se še posebej mučimo pri razbiranju podobnih črk - kot so recimo O, G in D; ali podobne številke - na primer 8, 6, 3.

Ste pripravljeni prevzeti odgovornost prometne nesreče?

Ne, ne pravim, da boste zaradi tega res povzročili prometno nesrečo. Vendar zaradi nejasnega vida ne moremo pravočasno razbrati označevalne table na cesti, recimo za izvoz, in ker se koncentriramo na črke ne polagamo dovolj pozornosti na okolico in tako izzivamo nesrečo.

V takšnem primeru je definitivno potrebno opraviti kontrolo vida, da se odkrije kje točno so težave. Lahko je to poslabšanje dioptrije za daleč ali/in tudi astigmatizem očesa -  kar se oboje korigira z očali.

Kaj pa glavoboli?

Ko začnemo opažati naštete simptome, a jih ignoriramo, nam tudi oči sčasoma začnejo sporočati, da potrebujejo pomoč. To lahko pokažejo na več načinov, in sicer največkrat se pojavijo glavoboli v predelu nad očmi, oči se nam lahko izrazito solzijo, pečejo ali imamo občutek peska v očeh. Občutimo lahko tudi napetost v očeh, neprijetno preobremenitev očesa.

Vidim, ampak ne VIDIM…

Vsekakor pa če opažate, da stisnete oči ali namrščite čelo, ko želite kakšen predmet ali napis v daljavi “izostriti” je resnično potrebno opraviti kontrolo vida in odpraviti obstoječo očesno napako, če še ne nosite očal.

Če pa očala že nosite, se je pa dioptrija spremenila -  najverjetneje na slabše, so pa tudi majhne možnosti, da se je izboljšala. Držim pesti. :)

Deli:

Blog

Strokovni članki, nasveti, zanimivosti...
Vse bolj megleno

Vse bolj megleno

Ne vem, ali se mi slabša vid ali je res vse bolj megleno.

Kakšna očala vam pristojijo?

Kakšna očala vam pristojijo?

Očala lahko poudarijo določne dele obraza in določene dele skrijejo oziroma omehčajo.

Zakaj kupiti sončna očala v optiki?

Zakaj kupiti sončna očala v optiki?

Sončna očala lahko danes kupite že skoraj na vsakem koraku.

UV – zaščita

UV – zaščita

Ultravijolični sončni žarki so za oko zelo škodljivi.

Polarizirana sončna očala

Polarizirana sončna očala

Polarizirana svetloba je svetloba, ki nastaja pri odboju od gladkih površin.

Že narejena bralna očala

Že narejena bralna očala

Bralna očala je možno kupiti tudi v lekarnah, poštah, drogerijah in trgovinah.

Kako do brezplačnih očal?

Kako do brezplačnih očal?

Korekcijska očala lahko dobite tudi na recept, v vsaki optiki ali specializirani prodajalni, ki je pogodbeni dobavitelj medicinskih pripomočkov.

Postopek za izdajo naročilnice za pripomoček za vid

Postopek za izdajo naročilnice za pripomoček za vid

Naročilnica - Vrste pripomočkov

Naročilnica - Vrste pripomočkov

Nekaj nasvetov za zdrave oči

Nekaj nasvetov za zdrave oči

Prekomerna telesna teža, ultravijolični sončni žarki, pomanjkanje solz in kaj še slabo vpliva na zdravje oči.

Kako pravilno čistimo korekcijska stekla?

Kako pravilno čistimo korekcijska stekla?

Pravilno čiščenje in vzdrževanje očalnih stekel oziroma leč lahko zelo podaljša življenjsko dobo očal.

Antirefleksni sloj

Antirefleksni sloj

Učinek antirefleksnega sloja je manj bleščanja in čistejša slika.

Fotosenzibilno steklo

Fotosenzibilno steklo

Ob oblačnem vremenu ali zaprtem prostoru so skoraj popolnoma transparentna, na soncu se pa avtomatsko zatemnijo tudi vse do 90%.

Prijava na BREZPLAČNO kontrolo vida

Pogosta
Vprašanja

Redne kontrole vida so zelo pomembne ne glede na vašo starost ali zdravstveno stanje, saj je oko najpomembnejše človeško čutilo, ker z njim sprejmemo 70% vseh informacij iz okolice, zato je zanj potrebno tudi ustrezno skrbeti.

Večina ljudi se po 40 letu spopada z težavo pri branju. Predvsem v slabše osvetljenih prostorih. V kolikor teh težav še ne poznate, jih boste s časom zagotovo še spoznali. Nekje v štiridesetih ali petdesetih letih boste opazili, da morate tekst odmakniti dlje od oči, če ga boste želeli prebrati. Približevanje teksta pa bo povzročalo zamegljen vid in nezmožnost branja.

V kolikor se pa s takšnimi težavami že spopadate pa je prišel čas za nakup bralnih očal, saj imate očesno napako imenovano presbyopia – starostna slabovidnost. To je popolnoma normalna očesna napaka, ki doleti vsakega v obdobju po štiridesetem letu starosti. Presbyopia je očesna napaka, ki se pojavi zaradi oslabitve oziroma staranja očesne leče, katera izgubi prožnost in ni več zmožna izostriti bližnjih predmetov.

Po prijavi na brezplačno kontrolo, vas bo nekdo iz naše ekipe poklical po telefonu, da se dogovorite kateri čas in lokacija opravljanja kontrole vida vam najbolj ustreza.

Progresivna ali več žariščna očalna stekla nam omogočajo oster vid na bližino in daljavo. Pri takšnih očalih je zgornji del namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa branju. Vmesni del stekla nam pa omogoča gledanje na vmesne razdalje, na primer na računalnik.

Prehod dioptrije je popolnoma neopazen, saj se postopoma in neprekinjeno stopnjuje.

Takšna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tiste, ki imajo dioptrijo samo za branje. Velika prednost progresivnih očal je, da imamo lahko ena očala za vsa opravila.

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na naše novice