Pogoji poslovanja


1. SPLOŠNO
Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov, na podlagi priporočil Gospodarske zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje. Lastnik spletne trgovine je Optika Oftalmos, Tilen Cerovski s.p.. S spletno trgovino Optika Oftalmos (v nadaljevanju kot »spletna trgovina«) upravlja Optika Oftalmos, Tilen Cerovski s.p. (v nadaljevanju kot »Prodajalec«). Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter uporabniško geslo, ki ga določi uporabnik sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna, popolno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec. S Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med prodajalcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini Optika Oftalmos kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupca, zato vam priporočamo, da redno berete Splošne pogoje poslovanja.

Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.


2. DOSTOPNOST INFORMACIJ
Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti prodajalca (podjetje in sedež podjetja ter številka registra, kjer je podjetje vpisano),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov iz ponudbe spletne trgovine,
 • način in pogoji dostave izdelkov, predvsem kraj in rok dostave,
 • informacije o načinu plačila,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi prodajalca za stike z uporabniki.


3. PONUDBA IZDELKOV, ROK DOBAVE IN PREVZEM
Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 1-2 delovna dneva za dostavne naslove v Sloveniji in 2-4 dni na Hrvaškem. Za izdelke, ki niso na zalogi velja rok dobave, ki je naveden ob izdelku v spletni trgovini. Vsak izdelek iz spletne trgovine je dostopen v razumljivem roku. Uporabnik prevzame naročene izdelke po poštnem povzetju.

Osebni prevzem je možen v OPTIKI OFTALMOS, Zdraviliški trg 25, Rogaška Slatina ali v OPTIKI OFTALMOS, Puhova ulica 21, Ptuj.


4. NAČINI PLAČILA
Spletna trgovina Optika Oftalmos ima naslednje načine plačila: plačilo blaga po povzetju ali plačilo s kreditnimi karticami.

Način plačila in dostave si izberete v procesu nakupa.

Plačilo po povzetju
Po izbiri opcije “plačilo po povzetju” in oddaji naročila boste po elektronski pošti prejeli potrdilo o prejemu naročila, nato pa sledi dobava v dogovorjenem roku. Kupnino za naročeni izdelek plačate dostavljavcu ob prevzemu v gotovini.

Plačilo s kreditnimi karticami
Plačilo s kreditnimi karticami predstavlja enostaven, predvsem pa varen način plačevanja naročil preko spleta. Številka vaše kreditne kartice nam kot prodajalcu ni znana. Pri plačevanju lahko uporabljate Viso ali Mastercard.


5. CENE
Vse cene so v € in vsebujejo DDV (ponudnik je zavezanec za plačilo davka na dodano vrednost). Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Pri opisih izdelkov in cen lahko pride do napak. Vse akcijske cene in ponudbe veljajo do roka, navedenega ob sami akcijski ponudbi. Cene, navedene na spletni strani, ne vključujejo stroškov pakiranja in poštnine. Upravljalec otroške spletne trgovine Optika Oftalmos si pridružuje pravico do spremembe cen, brez predhodnega obvestila.


6. ODGOVORNOST
Optika Oftalmos, Tilen Cerovski s.p ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani optika-oftalmos.shop in vanje vključenih vsebin. Ponudnik si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletnih strani brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Ponudnik si prizadeva predstaviti kar najbolj točne in ažurne informacije, toda morebitnih napak na straneh optika-oftalmos.shop glede cen, dobavnih rokov, opisov izdelkov idr. ne izključuje in zanje ne prevzema nobene odškodninske ali druge odgovornosti. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja pošiljke. V navedenih primerih mora kupec sprožiti reklamacijo pri Pošti Slovenije in sicer 3 mesece po oddaji paketa. Oziroma takoj ob vročitvi pošiljke oziroma v kolikor pomanjkljivosti niso vidne v 30 dneh od vročitve. Reklamacija mora biti na Pošti Slovenije v pisni obliki in mora vsebovati navedbo paketne pošiljke na katero se reklamacija nanaša, datum izročitve kupcu, podatke o vlagatelju reklamacije in razloge za reklamacijo. Kupec lahko vloži ugovor zoper odločitev in ravnanje Pošti Slovenije v zvezi z dostopom do storitev ali izvajanjem storitev, ki ga lahko vloži pri Pošti Slovenije v 30 dneh od dneva, ko je izvedel za izpodbijano odločitev ali ravnanje Pošte Slovenije.


7. STVARNA NAPAKA 
Stvarna napaka je kadar:

 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabi ali za promet,
 • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen, če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvesti.

Primernost artiklov se preverja z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste. Potrošnik nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku - v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med ponudnikom in kupcem rabljena stvar, ne odgovarjamo za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izričena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve.


8. NAVEDBA TEHNIČNIH KORAKOV, KI VODIJO DO SKLENITVE PODOGBE
Izvedba naročila

Odprite izdelek, ki ga želite naročiti, izberite želeno velikost, barvo ali dioptrijo če je podana možnost, izberite željeno količino ter potrdite s klikom na "V košarico". V nakupovalni košarici lahko vidite artikle, ki ste jih izbrali.

V kolikor imate kodo za popust, v košarici v prostor "Koda za popust" vpišite kodo in kliknite gumb "Uporabi kupon". Sistem vas bo nato s klikom na "Zaključi nakup" preusmeril na naslednji korak, zaključiti nakup kot gost oziroma potrditi vaš naslov dostave ali pa ga (v primeru, da se razlikuje od vnesenega ob registraciji) spremenite in vnesete vse obvezne podatke označene z zvezdico in kliknete na "Naprej". Nato so navedeni stroški dostave. Tukaj potrdite s klikom "Naprej", kjer vas preusmeri na načine plačila. Izbirate lahko med načinom plačila "po prevzemu" in "kreditna kartica". S klikom "Naprej" vas preusmeri do pregleda naročila, kjer lahko še enkrat preverite izbrane izdelke, naveden pa je tudi seštevek cene artikla in stroškov dostave.

S klikom na "Zaključi naročilo" je bilo vaše naročilo dokončno oddano. Na vaš e-mail naslov bo poslano potrditveno sporočilo, v katerem bodo zapisani vsi podatki naročila. V primeru, da tega obvestila ne dobite nas kontaktirajte na info@optika-oftalmos.si, kjer vam bomo pomagali v najkrajšem možnem času.

Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti info@optika-oftalmos.si. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke.


9. MENJAVA ALI VRAČILO BLAGA
Kupec ima pravico do menjave/vračila kupljenega blaga v štirinajstih (14) dneh od dneva nakupa. Svojo odločitev mora kupec pisno sporočiti na elektronski naslov info@optika-oftalmos.si. Stroške vračila krije kupec. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano ter zapakirano v originalni embalaži, v nasprotnem primeru pošiljatelj blaga ne more zamenjati. Prodajalec ne sprejema pošiljk z odkupnino.

Napotki za vračilo blaga: Pri spletnem nakupu si kupec izdelkov ne more fizično ogledati, zato prodajalec kupcu omogoča možnost vračila blaga (odstop od kupoprodajne pogodbe).

Tu je kratek seznam, na kaj mora biti kupec pozoren pri nakupu preko spleta:

 • kupec naj previdno odpre embalažo in jo obdrži v nespremenjenem stanju, dokler ni v celoti prepričan, da je izdelek ustrezen (kupec ne sme odstranjevati etiket),
 • v primeru, da se kupec odloči za menjavo/vračilo izdelka, ga v času, ki ga ima na voljo, da ga vrne prodajalcu, ne sme uporabljati,
 • vidne sledi uporabe niso primerne za vračilo.

Možnost odstopa od kupoprodajne pogodbe je namenjena temu, da kupec lahko izdelek odpre, pregleda in če mu ne ustreza, ali pa so bila njegova pričakovanja napačna, odstopi od nakupa. Ta priporočila ne veljajo, če je izdelek ob nakupu poškodovan; v tem primeru mora kupec izdelek reklamirati.

Vračilo poškodovane pošiljke: Če kupec ob prevzemu pošiljke opazi, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V kolikor vam je paket dostavil Pošta Slovenije, to stori tako, v roku 3 mesecev po oddaji paketa oziroma takoj ob vročitvi pošiljke oziroma v kolikor pomanjkljivosti niso takoj vidne v 30 dneh od vročitve. Reklamacija mora biti na Pošti Slovenije vložena v pisni obliki in mora vsebovati navedbo paketne pošiljke, na katero se reklamacija nanaša, datum izročitve paketu kupcu, podatke o vlagatelju reklamacije in razloge za reklamacijo. Kupec lahko vloži ugovor zoper odločitev ali ravnanje Pošti Slovenije v zvezi z dostopom do storitev ali izvajanjem storitev, ki ga lahko vloži pri Pošti Slovenije v roku 30 dneh od dneva, ko je izvedel za izpodbijano odločitev ali ravnanje Pošte Slovenije.

Če kupec v roku štirinajstih (14) dni, pisno na elektronski naslov info@optika-oftalmos.si ne sporoči, da je prejel poškodovano blago oz. blago v zmanjšani količini, s svojim podpisom pri prevzemu pošiljke potrjuje, da je prevzel brezhibno blago in v količini, ki jo je naročil.

Vračilo kupnine: V primeru vračila blaga se kupec in prodajalec dogovorita za zamenjavo blaga z drugim blagom ali z vračilom kupnine. Vračilo kupnine bo izvedeno takoj, ko je to mogoče oziroma najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Prodajalec vrača prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti se kupcu ne vrnejo. Koriščeni darilni bon prodajalec vrne v obliki dobropisa.

Obveznost kupca pri menjavi/vračilu blaga je, da k vrnjenemu izdelku priloži kopijo računa.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je: OPTIKI OFTALMOS, Zdraviliški trg 25, 3250 Rogaška Slatina

Za vsa dodatna vprašanja kupca vabimo, da nam piše na info@optika-oftalmos.si.


10. DOSTAVA
Vse izdelke, ki so na zalogi, odpremimo in odpošljemo v 1-7 delovnih dneh po prejemu vašega naročila (pod pogojem, da je blago na zalogi). Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Strošek poštnine: 2,50 EUR

Pri nakupu nad 30,00 EUR je poštnina brezplačna.


11. SHRANJEVANJE POGODB
Pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupcu izdamo račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški.

Pogodba v obliki elektronskega naročila, ki jo skleneta ponudnik in kupec je v obliki nakupnega naročila v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine ponudnika. Kupcu so kopije pogodb dostopne na željo kupca. Željeno pogodbo oziroma kopijo naročila kupcu posredujemo na njegov e-mail naslov ali v tiskani obliki na kupčev naslov, po predhodnem sporočilu na: info@optika-oftalmos.si. Pogodba je sklenjena v slovenskem/angleškem jeziku.


12. SHRANJEVANJE IN REPRODUKCIJA POGODBENIH DOLOČIL IN SPLOŠNIH POGOJEV
Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so na voljo na spletni strani Baboloo.si, kjer si jih potrošniki lahko shranijo in reproducirajo.


13. VARNOST IN PRAVICA DO ZASEBNOSTI
Skrbno varujemo podatke kupcev pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih z geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina OPTIKA OFTALMOS skrbi za varnost osebnih podatkov kupcev in jih uporablja le za nameravano rabo. Podatki kupcev v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.


14. REKLAMNA SPOROČILA
Reklamna sporočila boste prejemali, če boste po elektronski pošti ali ob naročilu izrazili željo ali pa se boste prek spletne trgovine prijavili na elektronsko obveščanje. Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Prodajalec se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Prodajalec se zaveže, da bo spoštoval željo kupca, da ne prejema reklamnih sporočil.


15. PRITOŽBE IN SPORI
Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@optika-oftalmos.si ali na telefonsko številko +386 40 853 170. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da to ni mogoče, je za vse spore pristojno sodišče v Celju .

Želimo vam veliko prijetnih in ugodnih nakupov v naši spletni trgovini!Politika zasebnosti


OPTIKA OFTALMOS, optika in trgovina, d.o.o. (v nadaljevanju Optika Oftalmos) spoštuje pomen varstva osebnih podatkov, zato z vašimi podatki, pridobljenimi v okviru spletne trgovine/strani www.hisabudja.si ravna skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR).

Vaše osebne podatke zbiramo le z vašo izrecno privolitvijo prek spletnih ali pisnih virov. Podatki, ki jih za namen obveščanja lahko hranimo so: 

 • ime in priimek,
 • naslov,
 • kontaktni podatki (npr. spletni naslov, telefonska številka),
 • naziv podjetja in pogoji sodelovanja (za B2B partnerje),
 • nakupne navade.


V interesu učinkovitega sodelovanja in spoštovanja zakonodaje vam zagotavljamo pravico do:

 • dostopa do osebnih podatkov (pregleda),
 • popravka/dopolnitve osebnih podatkov,
 • omejitve obdelave osebnih podatkov,
 • prenosljivosti osebnih podatkov,
 • izbrisa osebnih podatkov ("pravica do pozabe"),
 • ugovora.


Zbrani podatki bodo uporabljeni izključno v namene, za katere so bili zbrani oz. ste jih posredovali kupci ter za izboljšanje uporabe spletnega mesta. Optika Oftalmos spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kršitvami in zlorabami.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij Optike Oftalmos ne bo uporabljala v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bo razkrila tretjim osebam, razen v primeru, ko to določa zakon. V okviru zakonskih pristojnosti bo osebne podatke kupca morala razkriti ponudnikom poštnih/odpremnih storitev, storitev informacijske tehnologije (vzdrževanje, servisiranje in gostovanje programske opreme), administratorju in skrbniku spletne strani, skrbniku knjigovodskih storitev.

Osebni podatki kupcev se shranjujejo v bazi podatkov Optike Oftalmos, razen podatkov o plačilnih karticah. 

Vsi podatki, ki jih posreduje kupec, bodo izključno v hrambi prodajalca ter varovani v skladu z zakonodajo, ki opredeljuje varstvo osebnih podatkov. Uporabljeni bodo samo s kupčevim privoljenjem in tako, da bo prodajalec lahko zagotovil nemoten proces spletnega nakupa. Na željo kupca se bodo uporabili tudi za posredovanje obvestil, ponudb, novosti, dogodkov, tržnih/oglasnih vsebin, nagradnih iger, splošnih informacij podjetja.

Za vse dodatne informacije, spremembe, preklic ali vprašanja glede uporabe in varovanja osebnih podatkov vas prosimo, da nas kontaktirate na elektronski naslov info@optika-oftalmos.si.Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na naše novice