Očalna stekla

Imamo očalne leče samo vrhunske kvalitete!

#norodobraocala

OČALA ZA DALJAVO

Očala za daljavo potrebujejo vsi tisti, ki imajo meglen oziroma neoster pogled v daljavo. V to skupino spadajo predvsem ljudje s kratkovidnostjo (minus) ter tisti z astigmatizmom (cilindrična dioptrija). Z očali za daljavo lahko gledamo na vse razdalje. Očala za daljavo niso omejena na nobeno starostno skupino, saj se takšna dioptrija lahko pojavi že pri majhnih otrocih, najstnikih, odraslih ali starejših.

BRALNA OČALA

Bralna očala imenujemo očala, ki so namenjena predvsem branju oziroma gledanju na razdalji od 30 do 40 centimetrov. Bralna očala so zelo priročna in nam pomagajo videti majhne predmete in napise, ki jih z prostim očesom ne moremo videti dovolj ostro. Očala za branje pogosto nosimo spuščena nižje na nosu, tako da lahko vidimo preko njih v daljavo, saj če v daljavo pogledamo skozi bralna očala ne bomo videli ostro, ker so narejena samo za gledanje na blizu.

DELOVNA OČALA-OFFICE PROGRESIVE

Delovna oziroma pisarniška ali prostorska očala so namenjena ljudem, ki imajo dioptrijo za branje (torej 30-40cm) in delajo na tej razdalji, kakor tudi na srednji razdalji (1-3 m) kot je recimo računalnik ali stranka pred njimi. Ta očala imajo torej dioptrijo za srednjo delovno razdaljo v zgornjem delu očal in ta dioptrija se stopnjuje proti spodnjemu delu očal, kjer je pa bližinska dioptrija. Ta očala za daleč oziroma za večjo razdaljo kot 3m niso primerna.

PROGRESIVNA OČALA

Progresivna ali več žariščna očalna stekla nam omogočajo oster vid na bližino in daljavo. Pri takšnih očalih je zgornji del namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa branju. Vmesni del stekla nam pa omogoča gledanje na vmesne razdalje, na primer na računalnik. Prehod dioptrije je popolnoma neopazen, saj se postopoma in neprekinjeno stopnjuje. Takšna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tiste, ki imajo dioptrijo samo za branje. Velika prednost progresivnih očal je, da imamo lahko ena očala za vsa opravila.

BIFOKALNA OČALA

Bifokalna očala so predhodnik progresivnih očal, saj nudijo oster pogled na daleč in blizu, vendar ne na srednjo razdaljo (npr. računalnik). V teh očalih se dioptrija ne stopnjuje kot se pri progresivu ali delovnih očalih ampak imamo samo dve dioptriji - za daleč in za blizu, vmes je pa vidna prelomnica, ki omogoča takšno združevanje dioptrij brez vmesnih razdalj. Novo na tržišču so bifokalna očala brez “črte” oz. vidne prelomnice, ki ločuje vidno polje the dveh dioptrij.

Prijava na BREZPLAČNO kontrolo vida

Pogosta
Vprašanja

Redne kontrole vida so zelo pomembne ne glede na vašo starost ali zdravstveno stanje, saj je oko najpomembnejše človeško čutilo, ker z njim sprejmemo 70% vseh informacij iz okolice, zato je zanj potrebno tudi ustrezno skrbeti.

Večina ljudi se po 40 letu spopada z težavo pri branju. Predvsem v slabše osvetljenih prostorih. V kolikor teh težav še ne poznate, jih boste s časom zagotovo še spoznali. Nekje v štiridesetih ali petdesetih letih boste opazili, da morate tekst odmakniti dlje od oči, če ga boste želeli prebrati. Približevanje teksta pa bo povzročalo zamegljen vid in nezmožnost branja.

V kolikor se pa s takšnimi težavami že spopadate pa je prišel čas za nakup bralnih očal, saj imate očesno napako imenovano presbyopia – starostna slabovidnost. To je popolnoma normalna očesna napaka, ki doleti vsakega v obdobju po štiridesetem letu starosti. Presbyopia je očesna napaka, ki se pojavi zaradi oslabitve oziroma staranja očesne leče, katera izgubi prožnost in ni več zmožna izostriti bližnjih predmetov.

Po prijavi na brezplačno kontrolo, vas bo nekdo iz naše ekipe poklical po telefonu, da se dogovorite kateri čas in lokacija opravljanja kontrole vida vam najbolj ustreza.

Progresivna ali več žariščna očalna stekla nam omogočajo oster vid na bližino in daljavo. Pri takšnih očalih je zgornji del namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa branju. Vmesni del stekla nam pa omogoča gledanje na vmesne razdalje, na primer na računalnik.

Prehod dioptrije je popolnoma neopazen, saj se postopoma in neprekinjeno stopnjuje.

Takšna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tiste, ki imajo dioptrijo samo za branje. Velika prednost progresivnih očal je, da imamo lahko ena očala za vsa opravila.

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na naše novice