Lili Sovinc

dipl. ing. optometrije
optometrist in strokovni vodja

Preberi več...Tilen pravi, da sem perfekcionist, saj si za vsako delo vzamem dovolj časa, da je končni rezultat vedno najboljši za stranko - kar mi je v prvi vrsti najpomembnejše.

Sem pa tudi velika ljubiteljica knjig, a mi za branje ponavadi zmanjka časa. Delo v optiki zahteve od mene veliko mero zbranosti in nenehno napredovanje.

Sicer pa se v prostem času (kolikor ga imam) rada družim predvsem s prijatelji in družino, kjer mi je posebej pri srcu tudi moj pes Bal. Živali mi pomenijo veliko in me izjemno pomirjajo.

Nikoli ne skrivam, da sem sladkosneda, saj zelo težko spustim možnost za palačinke z nutelo - ali čokolado na sploh : )

Svojo telesno vzdržljivost pa ohranjam z rednim obiskom joge ali badmintona.

Največ časa pa torej preživim kar v optiki, kjer sem uradno strokovni vodja – opravljam kontrole vida in to na najvišjem nivoju, ker se jih lotim dosledno in z veliko odgovornostjo.

Z veseljem opravljam svoj poklic optometrista, saj imam s tem občutek, da resnično pomagam ljudem oziroma izboljšujem njihovo kakovost življenja. Prav tako pa se rada vključim v izbiro in oblikovanje kolekcij očal.

Deli:
Skrbimo za vaše oči

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy.

Ponujamo veliko očal

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy.

Imamo očala v različnih velikosti

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy.

Smo natančni pri našem delu

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy.

Prijava na BREZPLAČNO kontrolo vida

Pogosta
Vprašanja

Redne kontrole vida so zelo pomembne ne glede na vašo starost ali zdravstveno stanje, saj je oko najpomembnejše človeško čutilo, ker z njim sprejmemo 70% vseh informacij iz okolice, zato je zanj potrebno tudi ustrezno skrbeti.

Večina ljudi se po 40 letu spopada z težavo pri branju. Predvsem v slabše osvetljenih prostorih. V kolikor teh težav še ne poznate, jih boste s časom zagotovo še spoznali. Nekje v štiridesetih ali petdesetih letih boste opazili, da morate tekst odmakniti dlje od oči, če ga boste želeli prebrati. Približevanje teksta pa bo povzročalo zamegljen vid in nezmožnost branja.

V kolikor se pa s takšnimi težavami že spopadate pa je prišel čas za nakup bralnih očal, saj imate očesno napako imenovano presbyopia – starostna slabovidnost. To je popolnoma normalna očesna napaka, ki doleti vsakega v obdobju po štiridesetem letu starosti. Presbyopia je očesna napaka, ki se pojavi zaradi oslabitve oziroma staranja očesne leče, katera izgubi prožnost in ni več zmožna izostriti bližnjih predmetov.

Po prijavi na brezplačno kontrolo, vas bo nekdo iz naše ekipe poklical po telefonu, da se dogovorite kateri čas in lokacija opravljanja kontrole vida vam najbolj ustreza.

Progresivna ali več žariščna očalna stekla nam omogočajo oster vid na bližino in daljavo. Pri takšnih očalih je zgornji del namenjen gledanju v daljavo, spodnji del pa branju. Vmesni del stekla nam pa omogoča gledanje na vmesne razdalje, na primer na računalnik.

Prehod dioptrije je popolnoma neopazen, saj se postopoma in neprekinjeno stopnjuje.

Takšna očala so primerna za ljudi, ki imajo dioptrijo za daljavo in bližino ter tiste, ki imajo dioptrijo samo za branje. Velika prednost progresivnih očal je, da imamo lahko ena očala za vsa opravila.

Zagotovite si najboljše akcijske ponudbe s prijavo na naše novice